PSD apreciază că situația Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toți aceia care au sabotat candidatul țării lor

Votul politic dat în Comisia juridică a Parlamentului european, care pune sub semnul îndoielii candidatura Rovanei Plumb pentru înalta demnitate de comisar european pentru Transporturi în noua Comisie Europeană, este văzut de social-democrații din România drept un sabotaj al Opoziției politice din țara noastră la adresa candidatului propriei țări. Trist este, în opinia social-democraților și faptul că, aflați în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențială, liderii partidelor din Opoziție nu fac altceva decât să sfâșie candidatul propriei țări, cu consecințe de imagine ireparabile.

Organizația PSD Hunedoara este de părere că situația Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toți aceia care au sabotat candidatul țării lor. ”Este trist să vedem politicienii opoziției sfâșiind candidatul propriei țări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură și distrugere din interior. Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră. Deși au susținut de multe ori candidați cu suspiciuni de probleme penale și situații nerezolvate, de această dată au făcut front comun și au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri”, se arată într-un comunicat al Organizației județene PSD Hunedoara.  

În opinia social-democraților din România, este de-a dreptul suspect cum din cei 10 candidați „cu suspiciuni” (dintre care unii chiar au fost dovediți cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecințele unui vot politic dat de majoritatea noului Parlament European.

”Opoziția a reușit încă o dată să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această țară, vom stagna într-o stare de ură și dezbinare care ne face rău și ne ancorează în trecut”, se mai arată în comunicatul PSD.