Târg de Produse Tradiționale la Petroșani

Apreciat eveniment public, atât de producătorii din regiunea Văii Jiului cât mai ales de cetățeni, ”Târgul de Produse Tradiționale” de la Petroșani își va deschide și în acest an porțile, la mijloc de octombrie. Mai exact, în zilele de 18, 19 și 20 octombrie, în zona Pieței Victoriei din Petroșani Nord, va fi organizat, anul acesta, ”Târgul de Produse Tradiționale”, eveniment ajuns la cea de-a 9-a ediție.

Târgul este organizat de Consiliul local Petroșani și Administrația Piețelor din Petroșani, în colaborare cu producători locali de produse agroalimentare și gastronomice tradiționale, evenimentul bucurându-se în același timp de prezența unor producători similari din alte regiuni ale țării. ”Este o inițiativă prin care dorim să sprijinim mici fermieri și meșteșugari, precum și produsele locale. De asemenea, dorim să păstrăm și să promovăm tradițiile comunității noastre și în sfera gastronomiei și a produselor tradiționale”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Cetățenii din Petroșani, dar și din celelalte localități ale Văii Jiului sau turiștii aflați în aceste zile în Valea Jiului vor putea găsi, la ”Târgul de Produse Tradiționale” de la Petroșani, zeci de produse și preparate din carne, lapte, panificație, precum și legume și fructe din gospodăriile momârlanilor, la prețuri promoționale.

De asemenea, prin grija gospodarilor din comunitatea momârlănească a Petroșaniului, cu sprijinul Primăriei municipiului Petroșani, toți participanții la acest târg vor fi invitați la o degustare de tocană de oaie și păsat (produse specifice acestei zone) preparate la fața locului și oferite gratuit tuturor doritorilor.