Voluntarii Caritas au aprins stele calde pentru nevoiași în Petroșani

”Un milion de stele pentru nevoiași”, una dintre cele mai frumoase campanii umanitare derulate de Asociația Caritas, în parteneriat cu Biserica Romano-Catolică ”Sf. Varvara”, a adus vineri (11 octombrie) numeroși oameni din comunitatea Petroșaniului, în Centrul civic al orașului. Încurajați de tinerii voluntari ai acestei active asociații, oamenii au aprins sute de candele care au fost dispuse în formă de stea în mijlocul rotondei din vecinătatea Teatrului ”Ion D. Sîrbu”, candele puse la dispoziție de Caritas.

Oamenii au putut lua parte nu doar la un eveniment social deosebit dar au putut face, cu acest prilej, și o donație către Asociația Caritas. Alexandru Kelemen, coordonatorul programelor Caritas în Valea Jiului, spune că fondurile astfel colectate în cadrul acestui eveniment, vor constitui o parte din bugetul cu care voluntarii acestei organizații vor face pachete pentru Crăciun care vor fi distribuite în preajma sărbătorilor de iarnă persoanelor nevoiașe din comunitatea locală a Petroșaniului.

 

Și în acest an, evenimentul ”Un milion de stele pentru nevoiași” de la Petroșani a fost onorat de primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a remarcat că inițiativa voluntarilor de la Caritas pentru o cauză nobilă – ajutorarea vârstnicilor si persoanelor cu dizabilităţi – a strâns, şi în acest an, un număr mare de copii, părinţi şi bunici care s-au alăturat acestei frumoase acţiuni. ”Este cred că aceasta este una dintre cele mai frumoase acțiuni caritabile la care particip cu mare plăcere, an de an. Marcată prin candele aprinse în forma simbolului asociației, această acţiune caritabilă adună laolaltă mulţi oameni care simt nevoia firească de a face un gest simplu, dăruind o parte din resursele lor pentru cei aflaţi în nevoie. Și cred că acest gest de solidaritate, pe cât de simplu, este pe atât de important pentru noi toți, iar el subliniază calitatea oamenilor pe care-i are comunitatea noastră locală”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La eveniment a participat, de asemenea, și Adrian Nicolae David, fost consilier al primarului din Petroșani, în prezent consilier personal al primarului municipiului Deva. ”Am aprins în această seara o stea, alături de domnul Tiberiu Iacob Ridzi și de voluntarii asociației Caritas. Fiecare lumânare aprinsă reprezintă simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile și excluziunea socială, iar fondurile colectate din această acțiune urmează să fie utilizate pentru sprijinirea acestor categorii de persoane vulnerabile”, a spus Adrian David.

Evenimentul caritabil ”Un milion de stele pentru nevoiași”, a ajuns la ediția cu numărul 9, desfășurându-se simultan î  mai multe localități din Transilvania.