Se caută aplicanți pentru deschiderea de noi afaceri în Lupeni. Primăria are la dispoziție 250.000 de euro.

Unul dintre elementele principale care compun proiectul ”Bahtalo ! Împreună combatem sărăcia și discriminarea !” implementat de Primăria municipiului Lupeni, din fonduri europene, îl constituie oportunitatea deschiderii de noi afaceri economice generatoare de profit și creatoare de noi locuri de muncă pentru locuitorii din zonele vulnerabile ale acestei localități.

În acest scop, Primăria municipiului Lupeni pune la dispoziția unui număr de 10 persoane din grupul țintă al proiectului, care vor să își asume responsabilități antreprenoriale, un buget de 25.000 de euro nerambursabili pentru deschiderea unei afaceri. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță precizează că aplicațiile pentru obținerea acestei finanțări sunt deschise până la data de 25 octombrie 2019. ”Avem la dispoziție fondurile europene necesare pentru un număr ca 10 persoane care fac parte din grupul țintă al Proiectului Bahtalo, să poată beneficia de o subvenție de 25.000 euro/ proiect, pentru deschiderea unei afaceri. Solicitările mai pot fi depuse de persoanele eligibile până în data de 25 octombrie 2019 și lansez invitația către aceștia să vină și să aplice pentru acest program care le poate schimba viața și le poate asigura lor și altor membri ai comunității din municipiul Lupeni, un loc de muncă, o șansă de dezvoltare și un viitor mai bun. Îi asigur că Primăria municipiului Lupeni le va acorda tot sprijinul necesar în această direcție”, a declarat primarul Lucian Resmeriță. 

Cei interesați pot obține relații în acest sens la Biroul Proiecte din Primăria Municipiului Lupeni.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totala de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene.