Peste 80 de kilometri de asfalt pe drumurile județene din Hunedoara în 2019

Activitatea de reabilitare și modernizare a drumurilor județene a avut, anul acesta, un ritm alert, fiind considerată de către administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, drept cel mai bun an din istoria CJH în ceea ce privește investițiile realizate pe această categorie de drumuri. Avram spune că, anul acesta, peste 80 de kilometri de drumuri județene au beneficiat de covor asfaltic, creșterea fiind de peste 3 ori față de media investițiilor de acest tip a ultimilor ani.

”Anul 2019 a fost de departe cel mai bun de până acum, în ceea ce privește investițiile Consiliului județean Hunedoara în modernizarea drumurilor aflate în administrarea acestei instituții. Acest lucru este evidențiat și de datele statistice care relevă faptul că, dacă în anii precedenți, se turna asfalt pe drumurile din județ, pe o suprafață însumând undeva la cel mult 25 de kilometri, în cursul acestui an, până la acest moment, s-a turnat covor asfaltic pe mai bine de 80 de kilometri de drumuri județene. Deci, una peste alta, putem spune că am rezolvat o mare problemă a drumurilor județene”, spune Costel Avram.

Acesta precizează că investițiile realizate de Consiliul județean pe aceste șosele sunt cu atât mai importante cu cât, în bună parte, rețeaua de drumuri județene reprezintă și calea de acces rutier spre cele mai importante zone turistice din județul Hunedoara. ”Drumurile spre zonele de interes turistic, care sunt circulate atât de localnicii din zonele rurale ale județului, dar care au adus și foarte mulți turiști în județul nostru, au fost o prioritate pentru noi. Am făcut drumuri și în Valea Jiului, dar am făcut și în Țara Hațegului, în Munții Orăștiei, în Munții Retezat, în Țara Zarandului. Practic, am intervenit peste tot în județul Hunedoara”, explică administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Acesta spune că investițiile Consiliului județean Hunedoara în infrastructura rutieră vor continua, pentru că mai sunt încă drumuri care au un potențial mare de dezvoltare a turismului dar și care deservesc sate izolate din județ care necesită, la rândul lor, asfalt și care sunt deja în atenția autorităților administrației județene.