Izabella Bot, marele câștigător al ediției 2019 a Festivalului ”Crinul de piatră din Parâng”

Timp de două zile, la finalul săptămânii trecute, Petroșaniul a fost gazda unei noi ediții a apreciatului festival concurs de muzică pentru copii și tineret ”Crinul de piatră din Parâng”. Eveniment organizat sub bagheta prof. Tiberiu Coconeț (președintele Asociației artistice ”Lirica” din Petroșani), meticulos șlefuitor de tinere talente, festivalul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 100 de copii și tineri evoluând în concurs, într-un adevărat maraton al artei muzicale, la categoriile muzică populară, muzică ușoară, muzică instrumentală și ansambluri artistice.

Producătorul festivalului ”Crinul de piatră din Parâng”, prof. Jana Coconeț, s-a asigurat ca evoluția celor peste 100 de participanți în competiție va fi jurizată de un juriu de înaltă calificare. Așa se face că, anul acesta, juriul condus de prof. Lili Lascău (îndrăgit rapsod popular al Văii Jiului) i-a avut în componență pe compozitorul și interpretul Rareș Dragomir (fiul regretatului și îndrăgitului artist Marcel Dragomir), pe lectorul univ.dr. Tiberiu Coconeț jr., pe prof. Rodica Popa Comăniciu (îndrăgită solistă de muzică populară, venită special de la Sibiu pentru acest festival), pe prof. Gabriela Coconeț și pe actorul Mihai Sima.

Aceștia au avut o misiune dificilă în a face departajarea concurenților, care s-au ridicat, fiecare în parte, la înălțimea acestui prestigios concurs artistic, care și-a câștigat deja un binemeritat loc pe agenda festivalurilor de gen din țara noastră. Într-un final, juriul a decis ca Marele Trofeu al ediției 2019 a Festivalului ”Crinul de piatră din Parâng” să-i fie atribuit solistei Izabella Bot.

De asemenea, pe lângă trofeele acordate pentru laureații fiecărei categorii de vârstă și gen artistic, organizatorii au acordat și câteva premii speciale, după cum urmează:

  • Trofeul ”Tiberiu Coconeț” – Izabela Ciocea;
  • Trofeul ”Junior” – Vlad Lința;
  • Trofeul secțiunii ”Folclor” – Ramona Prisecaru;
  • Trofeul secțiunii ”Muzică ușoară” – Ianis Brian (din Republica Moldova);

Dincolo de latura competițională, Festivalul internațional ”Crinul de piatră” a prilejuit publicului iubitor de muzică ușoară și populară, întâlnirea cu tineri și apreciați artiști ai scenei locale, laureați ai edițiilor precedente ale festivalului, precum: Andrei Ititesc, Adelina Tomulescu, Andrei Popa, Tudor Sima, Mari Poenar și Ansamblul folcloric ”Bujorii Muntelui” din Petrila, coordonat de prof. Iulian Doda. De asemenea, în cadrul galei laureaților, invitații speciali Rareș Dragomir și Rodica Popa Comăniciu au susținut recitaluri aplaudate la scenă deschisă. Demn de remarcat este faptul că, un moment inedit l-a constituit duetul pe care, fiecare dintre cei doi remarcabili artiști l-au susținut alături de mezinul familiei Coconeț, talentatul și polivalentul artist Tudor Sima.

În concluzie, și ediția din acest an a festivalului ”Crinul de piatră din Parâng” s-a bucurat de succes și a consemnat binemeritate aprecieri din partea participanților, a juriului și a publicului. Cărora ne alăturăm și noi, felicitându-i în egală măsură pe câștigători și organizatori.