Reparații la poduri și podețe în Lupeni

Între multiplele lucrări publice de reabilitare și modernizare a infrastructurii publice, derulate de administrația publică locală din municipiul Lupeni, se numără și investițiile demarate în aceste zile prin care se dorește punerea în siguranță a mai multor poduri și podețe care asigură accesul rutier și pietonale spre diverse zone rurale din localitate.

Una dintre ele mai importante lucrări de acest tip este, în opinia primarului Lucian Resmeriță, cea care vizează reabilitarea podului peste Jiul de vest din zona puțului Carolina de la intrarea în municipiul Lupeni, pod care asigură accesul spre locuințele din vechiul cartier muncitoresc de case cunoscut sub numele ”Carolina”, dar și spre locuințele cetățenilor care locuiesc în zona rurală limitrofă.

”Vorbim despre un pod care asigură traversarea râului Jiul de Vest, unde nu au fost efectuate de foarte multă vreme lucrări de punere în siguranță și care prezenta deja semn de eroziune. Am reușit, din fericire, să accesăm fonduri pentru a introduce și acest pod în reparații capitale, dar și pentru reabilitarea altor 8 podețe de pe raza municipiului Lupeni. Am început la toate aceste obiective lucrările de reabilitare și sperăm că vremea va mai ține cu noi, astfel încât să reușim în acest an finalizarea acestor investiții”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.