Lupenean rănit într-un accident produs pe DN 66

În data de 05.11.2019, în jurul orei 00:20, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Lupeni, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, din direcția Hațeg – Petroșani, în afara localității Merișor, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra autoturismului și a lovit parapetul ce desparte sensurile de mers.  

În urma  accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară  a conducătorului auto. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă: 

 În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!



« (Știre anterioară)