Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, la Lupeni

Municipalitatea din Lupeni face inventarul ornamentelor de iarnă de care dispune, urmând ca în perioada imediat următoare să fie demarată efectiv acțiunea de împodobire a străzilor și parcurilor din localitate în ținuta specifică, de sărbătoare, cu care vor fi întâmpinate și anul acesta sărbătorile de iarnă.

Ornamentele destinate iluminatului artizanal au fost achiziționate de Primăria municipiului Lupeni, astfel încât costurile pentru împodobirea orașului vor fi mult mai mici față de cele similare din alte localități ale județului, unde iluminatul ornamental este realizat cu obiecte închiriate. Potrivit edililor din Lupeni montarea și demontarea ornamentelor în tot orașul va costa doar puțin peste 100.000 de lei.

Vor fi montate ghirlande luminoase pe stâlpii de iluminat de pe principalele artere rutiere ale orașului, iar în parcuri vor fi amplasate și o serie de figurine care s-au bucurat de atracție și în anii anteriori. Un loc care va beneficia de o atenție aparte îl constituie și anul acesta Parcul CAP care va deveni o oază de lumină și culoare, spre delectarea cetățenilor, mai ales a celor mici, un loc unde, cu siguranță, se vor face mii și mii de fotografii și în acest an.

”Noi avem deja foarte multe din aceste ornamente pentru iluminatul ornamental de sărbători și, în zilele următoare, vom începe acțiunea de montare a acestora. Dincolo de ceea ce locuitorii municipiului Lupeni au văzut și în anii precedenți, am pregătit și câteva surprize pentru acets an în acest domeniu. Ne dorim să finalizăm lucrările de montare a iluminatului de sărbători în cursul acestei luni, astfel încât la începutul lunii decembrie, municipiul Lupeni să fie pregătit pentru a ne bucura tuturor sărbătorilor de iarnă”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Autoritățile locale de la Lupeni își propun să aprindă luminile ornamentale în cadrul unui eveniment public a cărui dată și oră de desfășurare vor fi anunțate în timp util.

Foto: Arhiva Exclusiv 2018