SMURD: Cursuri de prim-ajutor la Petroșani și Orăștie

Caravana SMURD „Fii pregătit!”, în cadrul căreia paramedicii SMURD și instructorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, vor ține cursuri de prim ajutor și prevenție în situații de urgență la care cetățenii pot participa în mod gratuit, va fi prezentă județul Hunedoara, în municipiul Orăștie, în ziua de 09 noiembrie a.c. și în municipiul Petroșani în ziua de 10 noiembrie a.c.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.(Următoarea știre) »