ANVELOPELE DE IARNĂ DEVIN OBLIGATORII

Județul Hunedoara se află sub o avertizare meteo de vreme rea, valabilă până sâmbătă, 23 noiembrie la ora 10:00. Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte.

La Deva, vremea se va răci considerabil, maxima zilei de vineri fiind de numai 6 grade, iar minima va coborî până la 2 grade. Sâmbătă, în Valea Jiului, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 5 grade, iar minimele vor atinge -1 grad.

Vremea va continua să fie rece până marțea viitoare, când maximele vor atinge, din nou, peste 10 grade.

Amenzi usturătoare pentru lipsa anvelopelor de iarnă

În aceste condiții meteo, anvelopele de iarnă devin obligatorii. Anvelopele de iarnă se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

„Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, transmit reprezentanții Poliției.