La Petroșani s-a dat startul sărbătorilor de iarnă (Galerie foto)

La Petroșani s-a dat startul sărbătorilor de iarnă, iar străzile orașului au îmbrăcat straie de lumini strălucitoare.

În seara zilei de Sf. Andrei, sute de copii au venit împreună cu părinți și bunici în Parcul Central ”Carol Schterer” pentru a-l ajuta pa primarul municipiului, Tiberiu Iacob Ridzi, să acționeze butonul magic care a aprins luminile de sărbătoare ale orașului. Momentul, care anunță oficial startul sărbătorilor de iarnă în cel mai mare municipiu din Valea Jiului, a fost primit cu aplauze de bucurie de toți cei care și-au dorit să fie martori ai acestui frumos eveniment.

”Începând din această seară, la Petroșani, aprinderea iluminatului ornamental festiv a anunțat, oficial, startul sărbătorilor de iarnă. Le mulțumesc ajutoarelor mele – copiii – pentru că astfel am apăsat împreună butonul care a umplut de strălucire străzile din municipiul Petroșani, „Moşi Crăciunilor” care au împărțit dulciuri celor prezenți, dar şi colindătorilor care au încântat audienţa.
Pentru noi, ca reprezentanți ai administrației locale cea mai mare satisfacție este să îi vedem pe copii, părinți și bunici fericiți, iar astăzi, odată cu aprinderea iluminatului ornamental festiv am trăit, cu toții, un astfel de moment încununat de emoție”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Și pentru că startul sărbătorilor de iarnă înseamnă și debutul spectacolelor de colinde, elevii Școlii gimnaziale ”IG Duca” din Petroșani au fost cei care, anul acesta, au adus sunetul primelor colinde de Crăciun în inimile tuturor celor prezenți la evenimentul de la Petroșani.

La Petroșani nu doar Parcul Central ”Carol Schreter” este începând de astăzi, scăldat în lumini multicolore, ci și străzile principale din localitate și Centrul Civic, unde iluminatul ornamental montat pe stâlpi sau deasupra drumurilor, este completat de frumoase și elegante figurine colorate care, în mod cert, vor deveni în zilele care vor urma, până după Anul Nou, adevărat studio fotografic în aer liber pentru toți cei care vor vrea să imortalizeze în frumoase fotografii aceste momente unice.

Fotografii realizate de Geza Szedlacsek