Elisabeta Bogățan – Premiul OPERA OMNIA al Uniunii Scriitorilor din România

Anul 2019 înseamnă pentru Elisabeta Bogățan încununarea cu premiul OPERA OMNIA al Uniunii Scriitorilor din România, decernat la Filiala Alba-Hunedoara, în 2 noiembrie 2019 . Și nu numai atât. Tot în 2019, Elisabetei Bogățan i se acordă Premiul I „Blaise Cendrars” (Francofonie) la Concursul JEUX FLORAUX DU BEARN, a XXV-a Ediție, sub egida POЀTES SANS FRONTIЀRES, Franța, iunie 2019, titrează agenția de carte a scriitorilor români.

Opera sa de până acum, pentru care a fost încununată cu premiul OPERA OMNIA, cuprinde numeroase volume de poezie, obținând de asemenea numeroase premii la concursuri literare naționale și internaționale, așa cum ar fi:

  • în 1999 la Concursul Novalis, München, Germania, cu Premiul I şi Diploma Novalis “Lob und Anerkennung für aussergewöhnliche Lyrik”;
  • Premiul literar Naji Naaman pentru creativitate, la concursul Premii literare Naji Naaman 2012, Editions Maison Naaman pour la Culture, Jounieh, Liban și incluse în antologia Premii literare Naji Naaman 2012, Editions Maison Naaman pour la Culture, Jounieh, Liban ;
  • 2008 Premiul I de poezie / Premier Prix de Poésie decernat de Les Éditions Poètes à Vos Plumes la Concours International de Poésie Francophone, Paris.

De asemenea, Elisabeta Bogățan s-a făcut remarcată prin studii literare în volum, culegeri şi prelucrări folclorice sau studii etnografice (în colaborare cu Ioan Dan Bălan), poezii pentru copii și traduceri în și din limba franceză.

A primit numeroase PREMII, DIPLOME, TITLURI, în România, Germania, Franţa, Rusia, Liban. A fost cuprinsă în numeroase ANTOLOGII, în România, Franța, Germania, Liban., precum și în ENCICLOPEDII, DICŢIONARE din România. A fost invitată să participe la ANCHETE LITERARE, INTERVIURI și a coordonat anchete literare. A participat la manifestări literare desfăşurate în țară și în străinătate . Este redactor şef al revistelor: Confluenţe literare internaţionale, Revista de etnografie, antropologie şi folclor. A PUBLICAT în numeroase reviste literare din România și din străinătate.



(Următoarea știre) »