Bazinul didactic de înot ”Avram Iancu” de la Petroșani a împlinit 5 ani de la inaugurare

În urmă cu 5 ani, Moș Nicolae avea să le aducă locuitorilor din Petroșani, în mod special copiilor și tinerilor, un cadou special: deschiderea primului bazin didactic de înot din Valea Jiului. Evenimentul a fost rememorat joi, 5 decembrie 2019, în cadrul unei festivități speciale organizate la Bazibul didactic de înot ”Avram Iancu” din Petroșani, plin ”ochi” de cei care au fost sau sunt beneficiari direcți ai acestuia.

 

Administratorul Bazinului de înot de la Petroșani, Petre Popa a informat, în discursul său, că în tot acest interval de timp, pe aici au trecut zeci de mii de oameni nu doar din Petroșani, ci din toată Valea Jiului. ”Vorbim de zeci de mii de copii din toată Valea Jiului care au învățat să înoate la acest bazin și chiar să performeze în acest sport oarecum inedit pentru o zonă de munte. Acestora li se adaugă alte mii de persoane care au utilizat bazinul pentru relaxare. Toate acestea au fost posibile datorită faptului că, în urmă cu 5 ani, la insistențele primarului Tiberiu Iacob Ridzi și cu sprijinul doamnei Monica Iacob Ridzi a fost posibilă, realizarea și punerea în folosință a acestui obiectiv extrem de important pentru sănătatea copiilor noștri, a municipiului nostru și nu numai”, a spus Petre Popa.

Acesta a ținut să mulțumească, totodată, întregii echipe care asigură buna funcționare și activitatea de la Bazinul de înot, instructorilor și părinților care au acceptat să-și înscrie copiii la aceste cursuri.

 

Prezent la eveniment, împreună cu soția sa și alături de cei doi copii ai săi (care sunt și ei beneficiari ai activităților de la acest bazin didactic), primarul Tiberiu Iacob Ridzi a arătat că, într-adevăr, dacă astăzi deja marcăm 5 ani de la deschiderea bazinului de înot de la Petroșani, acest lucru i se datorează fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi. ”Soția mea, într-adevăr, a făcut demersuri pe lângă ministrul Dezvoltării din vremea respectivă, domnul Vasile Blaga, astfel încât Petroșaniul să fie inclus în primul lot de 15 bazine de înot care au fost construite în România, în cadrul programului guvernamental care continuă și în prezent și pentru care au aplicat și primăriile de la Lupeni, Vulcan și Petrila. Eu sunt convins că e bine să avem în fiecare oraș din Valea Jiului un astfel de bazin, care, aici, la Petroșani și-a dovedit din plin necesitatea și eficacitatea”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta s-a declarat, de asemenea, mulțumit de modul în care echipa condusă de Petre Popa a reușit să păstreze acest obiectiv la aceleași standarde de igienă, curățenie și funcționalitate de acum 5 ani, dar și să aducă un plus prin suplimentarea cu o saună și prin alte investiții necesare.

În altă ordine de idei, primarul Tiberiu Iacob Ridzi le-a mulțumit tuturor celor care utilizează acest bazin. ”Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care veniți aici cu copiii, și știu ce înseamnă acest lucru din proprie experiență, așa cum vreau să le mulțumesc instructorilor și întregii echipe de la bazin pentru activitatea depusă. Desigur, poate că au mai fost și momente cu probleme, momente care au generat neplăceri, dar vreau să fiți convinși că dacă acestea au existat, ele nu au fost niciodată voite de cineva. Singurul lucru pe care ni la-m dorit și pe care l-am realizat a fost să oferim copiilor noștri șansa să învețe acest sport aici, la Petroșani, și să aibă șansa, la fel ca în marile orașe ale țării, să beneficieze de toate facilitățile necesare în acest scop. Și mă bucur că în acest demers, am reușit !”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Iar pentru că sărbătoarea aniversară a Bazinului de înot de la Petroșani se petrece chiar în Ajun de Moș Nicolae, la fel cum se întâmplă de 5 ani aici, din inițiativa administratorului Petre Popa, pentru toți copiii prezenți la eveniment, au fost oferite mici, dar unanim apreciate, cadouri.



(Următoarea știre) »