Proiectul “Tineri uricăneni pentru comunitate” s-a încheiat

Proiectul “Tineri uricăneni pentru comunitate”, implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul Local Uricani și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a ajuns la final.

În cadrul acestuia, 100 de elevi ai Liceului Tehnologic ”Retezat” au învățat ce înseamnă participarea publică, care sunt instrumentele acesteia și cum pot contribui la întărirea democrației.

”Tema le-a suscitat tinerilor interesul, deschizându-le ușa spre luarea deciziilor publice, mai ales că au avut prilejul unui dialog excepțional cu primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu”, a declarat Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.

Acesta apreciază că majoritatea elevilor de liceu se gândesc să plece din cel mai vestic oraș al Văii Jiului, însă odată cu acest proiect,  acestora le-a fost oferit un argument pentru a rămâne și a-și identifica un rol pe care să îl joace în comunitate, rol prin care să-și construiască, în timp, o carieră.

Proiectul “Tinerii uricăneni pentru comunitate” s-a dorit a fi o modalitate de apropiere a tinerilor de comunitatea din care fac parte, prin dezvoltarea  unor competențe utile comunității.