Cabanierii din Straja, instruiți de pompierii hunedoreni pentru securitate la incendiu

Siguranța turiștilor care vin să petreacă momente frumoase de vacanță în stațiunea turistică Straja, constituie un element aflat pe agenda fiecăruia dintre proprietarii de cabane și pensiuni din Straja, care caută să se asigure că îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a le asigura turiștilor care le sunt oaspeți nu doar confort, ci și siguranță.

În acest context, zilele trecute a avut loc la Palatul Cultural din municipiul Lupeni, o întâlnire de lucru a reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara cu proprietarii de spații de cazare din Straja, reuniți în cadrul Asociației Pro Straja.

În vederea asigurării unui climat de siguranța al turiștilor, au fost dezbătute o serie de aspecte ce țin de siguranța acestora în stațiunea montană Straja pe timpul sezonului de iarnă. Cu această ocazie, proprietarilor de unități de cazare le-au fost prezentate regulile și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor adaptate la particularitățile specifice stațiunii, precum și categoriile de construcții care se supun avizării-autorizării din punct de vedere al securității la incendiu.

Această acțiune face parte dintr-un set de măsuri și acțiuni înteprinse de pompierii hunedoreni în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățenilor și reducerea efectelor negative generate de situațiile de urgență specifice.

O întâlnire similară a avut loc, zilele trecute, și la Petroșani unde pompierii au avut un dialog pe aceleași teme de interes cu reprezentanți ai cabanierilor din stațiunea Parâng.