Legea senatorului Cristian Resmeriță privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare pentru locuitorii Văii Jiului a trecut de Senat

Proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Cristian Resmeriță pentru modificarea unui articol al Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat astăzi de Senatul României.

”Este vorba despre propunerea legislativă nr. 553 pe care am depus-o la Senat în 28 octombrie 2019, prin intermediul căreia am solicitat ca, în baza prevederilor așa numitei ”legi a drepturilor la pensie pentru locuitorii din zonele afectate de poluare”, toți cetățenii care au locuit în Valea Jiului cel puțin 30 de ani înainte de data solicitării drepturilor de pensie, să poată beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Eu cred că este un act de dreptate pentru oamenii din Valea Jiului, o zonă care a avut neșansa de a fi, în ultimul secol, una dintre cele mai poluate de arderea cărbunelui, nu doar din România, ci poate și din Europa”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Proiectul legislativ adoptat la Senat, merge acum potrivit prevederilor procedurale, pentru dezbatere și vot final, la Camera Deputaților, care este for decizional. Senatorul social-democrat din Valea Jiului, Cristian Resmeriță își exprimă convingerea că, fiind vorba despre un proiect pentru oameni, acesta va avea parte de vot favorabil și în Camera Deputaților astfel încât legea să poată intra în vigoare cât mai repede posibil.