Autoritățile locale de la Petroșani sunt pregătite corespunzător pentru deszăpezire

Chiar dacă iarna nu și-a făcut încă pe deplin simțită prezența, autoritățile locale de la Petroșani s-au pregătit, încă din luna noiembrie, pentru a întâmpina în mod corespunzător capriciile vremii. Astfel, Consiliul local a adoptat, în unanimitate, Planul Operativ de Acțiune pe timpul iernii 2019-2020, investit cu putere decizională prin HCL 309/2019.

Potrivit acestui Plan Operativ, firma Eolian Energy, desemnată să se ocupe de activitățile de deszăpezire a drumurilor, străzilor și trotuarelor de pe raza municipiului Petroșani, este obligată să acționeze în mod corespunzător normativelor legate impuse de lege pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor. Potrivit deciziei adoptate de consilierii locali de la Petroșani, activitatea acestei firme va fi coordonată și controlată de Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat (DADPP) din cadrul Primăriei municipiului Petroșani.

”Practic, acest Plan Operativ descrie în amănunt modul în care cei de la firma de deszăpezire și întreținere a drumurilor din Petroșani, trebuie să acționeze la apariția fenomenelor meteo care prezintă pericol pentru siguranța circulației și a pietonilor. Sunt prevăzute modalitățile de intervenție, timpul maxim de răspuns și prioritizarea intervențiilor, precum și responsabilitatea nominală a celor care efectuează acest tip de intervenții”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta spune că firma de deszăpezire și-a luat deja toate măsurile privind asigurarea utilajelor, a materialului antiderapant și a personalului necesar pentru intervenție, astfel încât să poată interveni prompt și eficient la apariția oricăror probleme generate de intemperii.



« (Știre anterioară)