INCREDIBIL. Încă un pacient de la Spitalul Floreasca A ARS pe masa de operație

Un nou caz aboslut șocant a fost înregistrat la Spitalul Floreasca din Capitală. După ce ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus că este posibil ca femeia care a murit în urmă cu câteva zile, după ce a luat foc pe masa de operație, să nu fie singurul caz de acest gen, Poliția Capitalei a anunțat în decursul zilei de astăzi, că ofițerii de la Investigații Criminale fac cercetări într-un alt caz petrecut anul trecut.

„În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la faptul că o persoană a suferit răni provocate de arsuri, anul trecut, în urma unei intervenții la un spital din sectorul 1, facem precizarea că polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, se precizează în comunicatul Poliției Capitalei.

„Continuăm să investigăm și rugăm toți pacienții care au suferit astfel de măsuri să ne semnaleze. Transmitem tuturor colegilor să nu mai folosească off label biocide. Orice utilizare off label a unui biocid, a unui instrument chirurgical poate da naștere la tragedii”, a explicat, marți, Victor Costache.

Întrebat dacă mai există un caz similar cu cel al femeii care a ars în blocul operator, Costache a spus: „avem și noi aceeași informație. Investigăm în continuare. Pacientul este, evident, în viața și a fost un eveniment de mai mică dimensiune, dar nu vreau să speculez”.

Sursa: stiripesurse