DIN HUNEDOARA, MINISTRUL MUNCII PUS LA PUNCT: „ROMÂNII NU SUNT LENEȘI!”

Administratorul public al județului Hunedoara, social-democratul Costel Avram a reacționat dur după ce ministrul muncii, Violeta Alexandru a susținut într-o conferință de presă că românii sunt interesați să muncească mai puțin și să se pensioneze mai devreme, insinuând că aceștia sunt leneși.

 

Astfel, Avram a scris pe contul său de Facebook un răspuns dur pentru Violeta Alexandru, amintindu-i acesteia cine sunt românii pe care i-a jignit insinuând că sunt leneși.

„Ministrul Muncii jignește milioane de români insinuând că aceștia sunt leneși pentru că „oamenii vor să se pensioneze cât mai devreme.”

Păi, dacă e așa, haideți să vedem cine sunt cei care se pensionează mai devreme.

Sunt minerii, doamnă ministru, oameni harnici, cu caracter, care, spre deosebire de dumneavoastră, trăiesc zi de zi coșmarul muncii în subteran. Aveți idee cât de dulce este lumina zilei? Dumneavoastră n-ați rezista nici 3 minute într-un lift blocat în mall, darămite o zi îngropată în galeriile minelor.

Sunt siderurgiștii, alți români muncitori care știu cât de greu se câștigă o bucată de pâine, care au făcut eforturi supraomenești pentru a-și trimite copiii la facultate, pentru ca aceștia din urmă să nu fie obligați să ducă traiul părinților. Sunt siderurgiștii care au dat materie primă pentru a se construi țara pe care Dumneavoastră puneți umărul s-o demolați.

Sunt militarii, polițiștii, doamnă ministru, aceia pentru care nu există noapte sau zi, weekend, iar concediile și le petrec cu gândul la obligațiile de serviciu. Au jurat credință țării, au stat cu anii departe de familiile lor, și-au riscat viața în fiecare oră din zi și din noapte.

Sunt românii din alte categorii sociale care muncesc zi de zi, și care, pentru că își pun viața în slujba statului, suferă de boli grave profesionale și au nevoie ca, măcar o parte din viață să și-o petreacă în liniște și demnitate.

N-aveți cum să înțelegeți aceste lucruri doamnă ministru, pentru că nu iubiți oamenii, nu iubiți românii.

PNL nu face decât să amețească o țară întreagă, plimbându-ne prin austeritate și jigniri, ca pe niște cetățeni de rang inferior”, a scris Costel Avram pe Facebook.



« (Știre anterioară)