La intervenția Consiliului județean, Serviciul SMURD Petrila primește o ambulanță nouă de la ISU Hunedoara

Problemele semnalate de membrii echipei SMURD-SALVITAL de la Petrila în cursul zilei de miercuri, 8 ianuarie 2019, au fost analizate astăzi la Consiliul județean Hunedoara, unde președintele forului județean, Mircea Bobora și administratorul public Costel Avram, au invitat la dialog conducerea Salvital Hunedoara, reprezentată de președintele Petru Mărginean și directorul Andrei Mihuț, precum și a ISU Hunedoara, reprezentată de inspectorul șef mr. Viorel Demean. la întâlnire a participat, de asemenea, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Hunedoara a avut ca scop identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă paramedicii SMURD-SALVITAL de la modulul din orașul Petrila. „Am discutat astăzi cu factorii de decizie pentru a găsi soluțiile cele mai bune la problemele ridicate pentru siguranța cetățeanului este mai presus de orice”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJH.

Principala problemă a paramedicilor din Petrila este aceea că, până astăzi, funcționau în regim de avarie, utilizând o autoutilitară destinată, de obicei, intervențiilor Salvamont, care nu corespunde necesităților intervențiilor la care sunt solicitați. Având în vedere solicitarea paramedicilor, conducerea CJ Hunedoara a luat decizia de a transfera o ambulanță care va fi preluată de la ISU Hunedoara de către Spitalul Județean de Urgență din Deva, unitatea urmând să o predea mai departe, prin comodat, modulului SMURD de la Petrila.

În ceea ce privește problema salarizării, ridicată de asemenea de salvatorii de la Petrila, administratorul public al județului, Costel Avram, a declarat că vor fi identificate soluțiile și pentru rezolvarea acestor neajunsuri. Paramedicii SMURD participă la toate intervențiile la fel cum o fac cei de la Ambulanță sau ISU, dar sunt mult mai slab plătiți. Acest lucru nu este corect, având în vedere că intervențiile acestora sunt decisive pentru salvarea de vieți omenești. De aceea, în ciuda faptului că multe primării s-au retras din Asociația Salvital SMURD, trebuie să găsim împreună cu membrii actuali soluții pentru o salarizare corespunzătoare”, a declarat Costel Avram

Reprezentanții Consiliului județean Hunedoara apreciază că că sănătatea și siguranța populației sunt priorități ale administrației județene, iar medierea situației de la Petrila se înscrie în rîndul acțiunilor concrete ale forului județean în această direcție.



(Următoarea știre) »