Doliu în media: A MURIT Cristina Țopescu. Cunoscuta prezentatoare TV avea doar 59 de ani

Fosta prezentatoare de televiziune din RomâniaCristina Țopescu a murit la doar 59 de ani. Decesul cunoscutei jurnaliste survine la nici un an de zile după ce marele Cristian Țopescu, tatăl ziaristei, a plecat dintre noi.

Conform ultimelor informații, Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casă. Ultima oară, jurnalista a lucrat la Antena 3, unde prezenta emisiunea „Dincolo de știri”.
Cristina Topescu a murit înainte de Revelion

Născută pe 4 iulie 1960 la Oradea, Cristina Țopescu a simțit din perioada copilăriei că locul ei este în mass-media, fiind prinsă de mică de mirajul televiziunii. În perioada 1970-1979 a apărut la numeroase emisiuni de copii și tineret. Perioada cea mai grea a fost în momentul în care i-a fost interzis să mai intre în TVR din cauza dosarului familiei Țopescu (Cristian Țopescu căzuse în dizgratia regimului comunist, iar mama era plecată în Germania).

Din câte se pare, jurnalista a murit singură, înainte de Revelion, fiind înconjurată doar de animalele sale de companie.

Duminică seara, o vecină a apelat 112 și a sesizat că vecina ei nu a mai fost văzută de trei săptămâni și se întâmplă ceva ciudat și cu câinii săi.
Cristina Topescu a murit. Ce a învățat de la tatăl său

În cadrul unui interviu emoționant, Cristina Țopescu a dezvăluit aspectele cele mai de preț ale vieții pe care le-a obținut de la tatăl său, Cristian Țopescu. „Ce m-a mai învățat tatăl meu ? Pentru că nu m-a lăudat mai niciodată (încă de când eram copil), a stârnit în mine ambiția și încăpățânarea de face lucrurile temeinic, nesuperficial. M-a învățat, implicit, să fiu tot timpul nemulțumită de mine. Și asta mi-a prins bine. Deși, nu chiar întotdeauna… Știu, mă tot contrazic. Dar nu totul are cel puțin două fațete ? Totul e relativ – e o banalitate atât de adevărată !

M-a învățat și neînvățându-mă nimic. Am învățat singură doar privindu-l, observându-l: un om extrem de pasionat de ce face, meticulos până la Dumnezeu, obsedat de documentare, modest și imun la laude excesive. Orgolios, dar nu vanitos.

Neatins de beția celebrității, neatins !!! Uneori mă și enervează că e atât de modest, mă doare, nu mai ține asta în vremurile noastre. Oamenii modești trec drept fraieri, ușor de păcălit, de dus cu preșul. Nu-i așa ! Eu cred cu convingere că oamenii modești sunt cei puternici. E alegerea lor să fie modești. E structura sau educația lor de așa natură. Modestia nu e semn de nesiguranță de sine, iar de slăbiciune, nici atât ! Inchipuiții, infatuații, în schimb, cei care se iau prea tare în serios, Doamne, câte frustrări și complexe au oamenii ăștia… câtă suferință pentru ei, chiar și fără s-o conștientizeze”

Cristina Țopescu a fost prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr., povestea ei de dragoste fiind extrem de miatizată la mijlocul anilor 90.

Mama Cristinei trăiește de foarte mulți ani în Gemania. S-a stabilit acolo din timpul epocii Ceaușescu, însă Cristina nu a urmat-o, fiind crescută de tatăl ei și bunica sa din Călărași. Bunicul său, Felix Țopescu a fost un mare iubitor de cai și a ridicat echitația românească la standarde înalte.

sursa: evz.ro