Municipiul Lupeni va avea un bazin didactic de înot

Anul 2020 începe cu o veste bună pentru locuitorii din municipiul Lupeni, care vor beneficia de o nouă și importantă investiție publică. Este vorba despre un Bazin didactic de înot care va fi construit la Lupeni prin intermediul unei finanțări de la bugetul Companiei Naționale de Investiții.

Informația a fost prezentată chiar de către primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, cel care, de altfel, a inițiat anul trecut demersurile pentru obținerea finanțării acestui proiect. ”Am obținut aprobarea finanțării pentru construirea unui Bazin de înot didactic la Lupeni, care se va realiza pe baza proiectului pilot Bazin de înot didactic din Subprogramul ”Bazine de înot” derulat de Compania Națională de Investiții prin Programul național de construcții de interes public sau social. Cred că un astfel de bazin de înot este pe cât de necesar, pe atât de util pentru copiii din municipiul Lupeni, care vor avea astfel posibilitatea să învețe să înoate, investiția fiind însă una la fel de utilă pentru toți cei care doresc sã practice acest sport, fie la nivel competițional, fie doar pentru relaxare”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Viitorul bazin de înot de la Lupeni va fi construit în zona Agrement, în vecinătatea stației de plecare a telegondolei, pe un teren în suprafață de 15430 mp pus la dispoziție de Consiliul Local Lupeni. Obiectivul urmează să fie construit prin intermediul CNI, însă autorităților locale din municipiul Lupeni le revine obligația de a asigura finanțarea unor cheltuieli necesare pentru racordurile la utilități, dar și cheltuielile pentru administrarea ulterioară a acestui obiectiv.



(Următoarea știre) »