Biblioteca județeană invită echipele de lectură ale celor mai bune colegii din județul Hunedoara la o ediție specială a concursului ”Citești și câștigi !”

Colegiile (liceele) aflate pe primele 12 locuri în clasamentul general al concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” începând din anul 2014 se vor întrece într-o inedită competiție care-i va aduce față în față pe ”cei mai buni dintre cei buni” în cadrul unei ediții speciale a acestei apreciate activități culturale și educaționale.

”După consumarea celor cinci ediții anterioare, am decis să organizăm un concurs în care să se întreacă colegiile/liceele aflate pe primele 12 locuri în clasamentul general al concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, clasament alcătuit pe baza unui punctaj strict obținut de acestea de-a lungul edițiilor precedente. Echipele acestor unități de învățământ vor concura în cadrul unei ediții speciale a concursului de lectură,. care se va desfășura sub genericul „Cei mai buni dintre cei buni”. Acest concurs a fost conceput cu scopul de a trezi interesul elevilor pentru lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și emulație”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Astfel, cele 12 echipaje cu rezultatele cele mai bune cumulate în cele 5 ediții anuale ale acestui concurs de lectură, care sunt invitate să ia parte la acest eveniment special, sunt cele care vor reprezenta: Colegiul Național ”Decebal” Deva, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani, Liceul Teoretic ”IC Brătianu” Hațeg, Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni, Colegiul Național ”Iancu de Hunedoara” Hunedoara, Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva, Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani, Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Brad, Liceul Teoretic ”Traian Lalescu” Hunedoara, Liceul Teoretic ”Silviu Dragomir” Ilia, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Deva și Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani.

Startul acestei noi și originale ediții a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!” se va da în ziua de 21 ianuarie 2020, ora 1300, la Deva Mall, etajul 3, Salle dʼOr, când se vor trage la sorți grupele. Concursul se desfășoară în perioada mai-iunie 2020, până în luna mai elevii având o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva din cinci domenii ale cunoașterii, respectriv: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 4 iunie 2020.

Premiile oferite vor fi consistente și atractive: pentru locul I – 8 laptop-uri, pentru locul II – 8 trotinete electrice, pentru locul III – 8 hoverboards, pentru locul IV – 8 perechi de role, 8 locuri în Tabăra Națională de Istorie și Civilizație Dacică și Romană de la Costești (Premiul juriului), 96 de vouchere a câte o băutură răcoritoare, 96 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale. Premiile sunt oferite cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și al unor sponsori generoși, precum S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Banca Comercială Română, Bistro Lex Deva, Eurosport DHS S.A., Ingeco S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Restaurant Castelo Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Top Tech S.R.L. Deva, The Refresh Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva.