Precizări de la CJH privind unele aspecte semnalate de primarul municipiului Petroșani

Declarațiile primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi cu privire la situația unor drumuri de interes local și județean și solicitările adresate de acesta Consiliului județean Hunedoara în aceste chestiuni, au generat și o reacție a forului legislativ județean care, prin intermediul unui comunicat al Biroului de presă face câteva precizări, după cum urmează:

În ceea ce privește situația DJ 709F:

  1. Prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 254/31.10.2019, pe sectorul Cabana Rusu – Masiv Parâng, km 6+600 – km 12+600 al Drumului Județean 709F, circulația rutieră este închisă temporar pe perioada iernii 2019-2020, respectiv de la data de 15.11.2019 până la data de 31.03.2020.
  2. Informația a fost adusă la cunoștința publicului prin: mass-media, rețele de socializare, site-ul propriu și amplasarea de indicatoare rutiere.
  3. Responsabilitatea respectării reglementărilor în domeniul rutier, precum și a asigurării integrității indicatoarelor amplasate pe domeniul public, revine instituțiilor și autorităților statului abilitate în acest sens.

Referitor la solicitarea Primăriei Municipiului Petroșani care vizează reabilitarea unor străzi de pe raza localității, CJH face precizarea că administrația județeană poate finanța doar lucrări la drumuri județene sau aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. ”În condițiile în care bugetul județului Hunedoara pentru anul 2020 este mai mic cu 120 de milioane de lei față de cel din 2019 și chiar dacă CJ Hunedoara și-a mai exprimat disponibilitatea de a rezolva problemele identificate pe căile de acces amintite, reafirmăm disponibilitatea de a găsi soluția legală pentru a putea susține financiar lucrările necesare, în limita bugetului disponibil”, se mai arată în comunicat CJH.