Vremea în luna februarie va fi mai caldă decât de obicei

Debutul lunii februarie a adus o vreme de primăvară în mare parte din țară, cu precădere în regiunile din sud, luna februarie a început cu temperaturi mari în comparație cu normalul perioadei. Meteorologii au anunțat prognoza meteo lunară, estimând că vremea va continua să fie mai caldă decât de obicei, până la finalul lunii februarie.

Însă, de săptămâna viitoare sunt așteptate și câteva ninsori, chiar la altitudini mai joase. Și începutul de săptămână va fi la fel, cu temperaturi de peste 10 grade Celsius și puține precipitații, anunță ANM. Luni, la nivelul întregii țări, valorile termice se anunță mult peste media perioadei. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte, mai persistente în vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua pe arii extinse, precum și la munte unde vor fi precipitații mai sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, va ploua slab doar pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, mai ridicate în regiunile sudice, până în jurul valorii de 18 grade.

Marți, vremea va fi închisă și treptat se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ, în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, acestea vor fi sub formă de ploaie și mixte la munte, iar noaptea, în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în rest ploi. Temperaturile maxime, mult mai ridicate comparativ cu normele climatologic specifice acestei perioadei, vor fi cuprinse între 5 și 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 7 grade.

Miercuri, România va avea o vreme închisă, cu precipitații moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales în Maramureș, Transilvania și Moldova, și mixte în rest. Temperatura aerului, în scădere față de intervalul precedent, cu maxime între 0 și 8 grade și minimele între -9 și 0 grade.

După 9 februarie, vremea se va încălzi din nou, până la maxime de 8-10 grade Celsius și așa va rămâne până la finalul lunii. La munte, vor mai fi posibile ninsori în jurul datelor de 12 și 29 februarie.

Foto: Vasile Laurențiu Sorin