Pastila de memorie pentru Adrian David

Fostul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, a devenit brusc interesat de soarta hunedorenilor fix după ce a fost desemnat candidat la funcția pe care a părăsit-o în 2016.

 

De atunci până acum a fost consilier județean, dar a demisionat visând la postul de prefect. N-a fost să fie, așa că a devenit, cu sprijinul PNL consilier al conducerii CEH (postură din care, SĂ NU UITĂM, a promis că se ocupă de termoficare, serviciul în care a înfrânt prin închiderea termoficării în Petroșani!), al primarului din Petroșani și al primarului Devei. Nimic notabil în tot acest răstimp, dar vocalizele din ultima perioadă ne-au atras atenția.

Carevasăzică, Adrian David deplânge soarta comunităților conduse de primari PNL pe care, vezi Doamne, conducerea PSD a CJ Hunedoara i-ar fi văduvit de recentele alocări de fonduri. Dacă nu am fi știut cu cine avem de-a face, mai că l-am fi crezut pe David: Cum să ignori primării PNL, mai ales ditamai reședința de județ.

Știind însă cu cine avem de-a face, ne-am permis propria analiză.

  1. În 14 octombrie 2019, Guvernul PSD alocă fonduri pentru primăriile din județ: 18,4 milioane de lei au mers la primării PNL, 14,6 milioane la primării PSD, 1,8 milioane la Pro România și 1,05 milioane la primăria ALDE.

  2. În 20 decembrie 2019, Guvernul PNL alocă, ați ghicit fonduri pentru primăriile din județ: 18,5 milioane de lei către 21 de primării PNL. Punct.

  3. După un scandal monstru, Guvernul PNL alocă încă 18,5 milioane de lei. De această dată, din cele 15 primării, câteva sunt de la PSD.

  4. Februarie 2020 – Adrian David reclamă împărțirea fondurilor de către CJ Hunedoara acuzând criterii politice.

Aici ne oprim. Adrian David acuză PSD că împarte banii pe criterii politice.

În 2015, prin noiembrie, când Adrian David era președintele CJ Hunedoara (ajuns prin mânării politice, nicidecum ales de cetățeni), instituția a alocat fonduri pentru plata arieratelor. Ce să vezi, cei mai mulți bani s-au dus spre primăriile PNL.

Apoi, după două minute, CJ Hunedoara condus de Adrian David mai dă o hotărâre prin care s-a decis repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale, alocate județului Hunedoara prin Hotărârea Guvernului României nr. 911/2015. Oameni buni, 81,25% din fonduri, adică 5.200.000 lei au mers spre primăriile PNL.

Cu toate acestea, cu datele din istoricul pe care hunedorenii nu-l uită așa ușor, Adrian David își imaginează că are dreptul moral să dea lecții, să transmită verdicte pe Facebook și să se erijeze drept salvator al județului Hunedoara.

Domnule David, arhivele păstrează tot. Poate că la partid i-ați păcălit pe colegii dvs să vă nominalizeze… dar pe hunedoreni nu o să-i păcăliți… să vă voteze!

Va urma