Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, distincție de onoare pentru prof.univ.dr.ing. Radu Sorin

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai a devenit ”Doctor Honoris Causa” al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, decizia fiind luată chiar în prima ședință de Senat a apreciatei instituții academice din Muntenia. Recomandarea acordării acestei distincții vine chiar din partea rectorului Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, prof.univ.dr.ing. Pascu Mihai Coloja, personalitate remarcabilă a învățământului superior tehnic din România.

Decizia a fost luată încă din data de 8 ianuarie 2020, iar în data de 6 februarie 2020, la sediul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești urmează să aibă loc festivitatea de decernare a acestui înalt titlu academic pentru prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

Acesta se declară evident onorat de propunerea colegilor de la Universitatea din Ploiești, cu atât mai mult cu cât relațiile de parteneriat dintre Universitatea din Petroșani și Universității de Petrol și Gaze din Ploiești datează încă din perioada de început a celor două instituții de învățământ superior tehnic din țara noastră. ”Eu încă din 2011 colaborez cu Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești unde sunt invitat de foarte multe ori în comisiile de promovare în grad didactic de conferențiar sau profesor a colegilor noștri de acolo, fac parte din comisii de habilitare și am fost invitat în comisiile de susținere a unor teze de doctorat. Împreună cu cei de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, cu care Universitatea din Petroșani are o lungă tradiție de colaborare, organizăm o serie de simpozioane studențești, diverse activități comune, avem o serie de publicații comune, colaborăm și pe partea de cercetare ș.a.m.d. Cred că toate aceste deschideri și colaborări pe care le avem, cred că au au determinat conducerea de acolo, Senatul academic și pe domnul rector Pascu Mihai Coloja, să ia această decizie pentru care eu mă simt deosebit de onorat și le mulțumesc”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.