Calculator online pentru vârsta de pensionare. În ce an poți ieși la pensie anticipată, anticipată parțial sau pentru limită de vârstă

Calculatorul CNPP care îți oferă toate detaliile despre vârsta de pensionare și stagiul minim de cotizare. Află cine poate ieși la pensie.

Vârsta de pensionare se schimbă la fiecare câteva luni pentru femei, în timp ce pentru bărbaţi este aceeaşi încă din anul 2015.

Pensia pentru limită de vârstă este reglementată de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi este raportată la data naşterii. Astfel, în timp ce bărbaţii se pensionează la 65 de ani, încă din anul 2015, vârsta standard de pensionare pentru femei creşte la fiecare câteva luni.

Află când poți ieși la pensie:

click: AICI

Astfel, în primele trei luni din acest an se pot pensiona femeile care au împlinit vârsta de 61 de ani şi 3 luni şi au un stagiu minim de cotizare de 15 ani, stagiul complet de cotizare fiind de 31 de ani şi trei luni. În ultimele trei luni din an se pot pensiona femeile care au împlinit vârsta de 61 de ani şi 5 luni, dacă au un stagiu minim de cotizare de 15 ani sau un stagiu complet de cotizare de 31 de ani şi 5 luni.

Femeile au şi opţiunea să aleagă să lucreze până la 65 de ani.

ziarulunirea.ro