Primăria Lupeni salută interesul cetățenilor privind dezbaterea bugetului local

Primăria municipiului Lupeni a organizat în data de 3 februarie 2020 o dezbatere publică pe tema Bugetului local al localității pentru acest an. Primarul Lucian Resmeriță se declară mulțumit de interesul pe care cetățenii din Lupeni l-au manifestat pe marginea acestui subiect. El spune că la ședința privind dezbaterea Bugetului local au fost prezenți circa 70 de cetățeni, însă pe adresa Primăriei au fost primite alte circa 300 de propuneri, solicitări sau recomandări privind construcția bugetară, atât din partea cetățenilor, organizațiilor neguvernamentale cât și a formațiunilor politice locale.

”Mă bucură faptul că există un interes real față de construcția bugetară și faptul că tot mai mulți cetățeni se implică în creionarea unui buget local elaborat pe nevoile oamenilor, în care să se regăsească investițiile publice pe care le doresc cetățenii municipiului Lupeni. Împreună cu toți cei interesați, împreună cu personalul de specialitate al Primăriei și împreună cu Consiliul local încercăm să construim un buget echilibrat și pentru acest an, astfel încât să putem asigura și fondurile necesare pentru cofinanțarea proiectelor europene pe care le derulăm, să putem face și investiții publice, să asigurăm și cheltuielile de funcționare și asistență socială și să acordăm atenția cuvenită educației, sănătății, culturii, sportului și turismului”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că, din punct de vedere valoric, Bugetul local al anului 2020 este sensibil egal cu cel de anul trecut. Însă, pentru anul 2020, Primăria municipiului Lupeni mizează foarte mult pe dezvoltarea proiectelor de investiții cu fonduri europene, care constituie principala sursă pentru finanțarea investițiilor necesare dezvoltării urbane. ”În general, cu banii pe care reușim să îi colectăm noi direct de pe raza municipiului Lupeni, nu reușim decât să asigurăm buna funcționare a administrației locale. Am reușit însă să aducem bani suplimentari la Bugetul local fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale, fie de la Consiliul județean sau din încasările pe care le avem din exploatarea domeniului schiabil de la Straja. Astfel, am reușit să demarăm multe investiții pe care le vom continua și în acest an și pe care le vom completa cu altele noi, astfel încât municipiul Lupeni să se dezvolte în continuare”, arată primarul Lucian Resmeriță.

Bugetul local al municipiului Lupeni pentru anul 2020 urmează acum să intre în dezbaterea Consiliului local, căruia îi revine și misiunea de a-l aproba.