Caravana filmului ”Maria-Inima România” ajunge la Petroșani

Pentru pasionați și cunoscători de istorie, casa de producție cinematografică ”Chainsaw Europe”, în parteneriat cu canalul Tv ”History”, au pus la cale un eveniment deosebit, care va lua la pas toată țara. Este vorba despre o caravană a apreciatelor filme documentare ”Maria – Inima României” și ”Războiul Regelui”.

Caravana va ajunge anul acesta în mai multe orașe din România, iar la Petroșani proiecția de gală a filmului ”Maria – Inima României” urmând să aibă loc în data de 25 februarie 2020, de la ora 18,00 la Cinematograful ”Șerban Ionescu”.  În Petroşani, proiecţia documentarului „Maria – Inima României” se realizează cu suportul Cinema Şerban Ionescu, Marcom Fantastic şi al Primăriei Municipiului Petroşani, participarea publicului fiind gratuită, în limita locurilor disponibile în sală.

Pentru rezervarea biletului gratuit, tot ce trebuie să faceți este să urmați linkul:  https://eventbook.ro/program/turneu-national-maria-inima-romaniei-razboiul-regelui.

Povestea rolului politic şi a interesantei vieţi private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prinţul Moştenitor al României in 1893. Vom vedea cum a condus ţara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puţin strălucitoare ale vieţii Reginei. Fiul său, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au şters-o din istorie.