Premii pentru micii machetiști ai Văii Jiului și expoziție inedită de machete, la galeria de artă din Lupeni

La finalul săptămânii precedente, mai exact în data de 15 februarie 2020, Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni a fost gazdă nu atât pentru inedita expoziție de machete prezentate de Richard Dyer, membru al The Portsmouth Model Boat Display Team,și de alți pasionați ai genului din cadrul  Asociației de Modelism Tomis din Constanța și Tapir Models din București, cât mai ales a festivității de premiere a micilor machetiști din Lupeni, membri ai Cercului de Machete din cadrul Clubului Copiilor Petrila, filiala Lupeni.

Evenimentul „Premierea micilor machetiști din Lupeni” s-a bucurat și de prezența primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care a apreciat nu doar acest tip de activitate, ci întreaga muncă a elevilor și profesorilor de la Clubul copiilor și elevilor, concretizată în diverse domenii ale culturii și artei. ”Este demnă de toată aprecierea noastră munca pe care o depuneți cu toții, elevi, profesori și părinți, în cadrul cercurilor de educație prin creație de la Clubul copiilor și elevilor. De fiecare dată, sunt încântat de rodul muncii acestor copii pasionați și al dascălilor lor și, bineînțeles, nu pot fi decât mândru atunci când constat că, pasiunea, munca și talentul acestor copii este răsplătit cu premii obținute la diverse concursuri la care ei participă. Vă felicit, vă doresc mult succes și vă asigur de tot sprijinul meu și al administrației locale de la Lupeni”, a declarat, cu prilejul acestui eveniment, primarul Lucian Resmeriță.

Coordonatorul Cercului de Machete din cadrul Clubului Copiilor din Valea Jiului, prof. Alin Apostoiu-Buru a prezentat și palmaresul excepțional al elevilor săi, concretizat în următoarele rezultate obținute numai în cursul anului 2019:

  • 37 locuri I la concursul de la Muzeul Național Militar București organizat de dl. Cristian Marin și Tapir Models București, în colaborare cu Muzeul Național Militar;
  • 2 locuri I, 1 loc II, 4 locuri III la concursul „Modelismul ca artă” organizat de Asociația de Modelism Tomis, Constanța în colaborare cu Muzeul Marinei Române, Constanța;
  • 1 loc I, 1 loc II, 14 locuri III la concursul „Cupa Alba Carolina” organizat de Asociația de Modelism AMA Alba Iulia.

Premiile, diplomele și medaliile obținute de copiii Cercului de Machete din cadrul Clubului Copiilor Petrila, filiala Lupeni, la concursurile naționale și internaționale din anul 2019 au fost răsplătite, în cadrul acestui eveniment, cu distincții speciale oferite de președintele Asociației AMA, Ovidiu Socaciu, împreună cu vicepreședintele Mihai Cîmpean.

”Copiii au fost profund impresionați de nivelul la care se poate ajunge în acest domeniu și, motivați de rezultatele din anul precedent și de această festivitate de premiere, sunt convins că vor tinde tot mai sus de aceea cred că scopul acestui eveniment a fost atins. Le mulțumesc oaspeților noștri pentru participare și domnului primar Lucian Resmeriță pentru sprijin, pentru implicare și pentru că a fost cu sufletul alături de noi și mai ales de copii. Mulțumesc tuturor pentru prezență și lucrări cât și pentru ajutorul dat și gândurile bune. Ala cum mulțumesc prietenilor care m-au susținut, părinților și copiilor și sper ca la concursurile din 2020 să avem rezultate mai bune și să continuăm seria de evenimente pe care am început-o anul acesta!”, a spus, la rândul său, prof. Alin Apostoiu-Buru.