19.000.000 lei pentru modernizarea Liceului tehnologic din Lupeni

Eforturile autorităților publice locale din municipiul Lupeni pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale sunt cu încă un pas mai aproape de concretizarea unei investiții pe care chiar primarul municipiului Lupeni, prof. Lucian Resmeriță, o consideră o mare realizare pentru întreaga comunitate locală și, implicit, pentru administrația pe care o conduce.

În fapt, este vorba despre unul dintre cele mai ambițioase proiecte de investiții care vizează modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic din Lupeni, școală tehnică profesională și liceală de tradiție la nivelul întregii Văi a Jiului.

Pentru atragerea resurselor financiare necesare, Primăria municipiului Lupeni a aplicat pe una din axele specifice disponibile în Regiunea Vest, în cadrul unui program finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul administrației locale din Lupeni, intitulat ”Reabilitare, modernizare și dotare Liceu Tehnologic” a primit toate avizele necesare iar, în aceste zile, a fost confirmată și informația potrivit căreia proiectul a intrat în etapa de precontractare. ”Este o veste foarte bună, care ne aduce mai aproape de momentul în care vom putea efectiv implementa acest proiect ambițios, care are în vedere nu doar modernizarea unei școli de învățământ profesional și liceal de profil tehnic nu doar din municipiul Lupeni, ci din întreaga Valea a Jiului, ci și dotarea corespunzătoare a acestuia, astfel încât absolvenții acestui liceu tehnologic să fie calificați pentru o meserie”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că, în baza acestui proiect, municipalitatea din Lupeni va atrage nu mai puțin de 19.000.000 de lei pentru modernizarea Liceului Tehnologic, din care 7.000.000 de lei reprezintă cheltuieli pentru dotări.