Cum se poziționează acum potențialii candidați pentru Primăria Vulcan în opțiunile cetățenilor ?

Cum se întâmplă întotdeauna în perioadele preelectorale, fiecare dintre candidații care-și doresc să intre în cursa electorală au tendința de a-și supraevalua poziția pe care o are în opțiunile cetățenilor. Tocmai de aceea, analizele sociologice au rolul de a lua pulsul electoratului și de a-i mai aduce cu picioarele pe pământ pe cei care se visează pe cai mari.

Ziarul Exclusiv a reușit să intre în posesia unuia dintre cele mai râvnite documente de natură sociologică din această perioadă de precampanie electorală. Este vorba despre sondajul de opinie comandat de Organizația județeană PSD Hunedoara pentru municipiul Vulcan, acolo unde ”duelul” candidaților s-a manifestat în mod acerb, atât între liderii marilor partide combatante, cât și interiorul acestora.

Este deja știut faptul că rezultatele acestui sondaj au stat la baza deciziei indubitabile luate de PSD în desemnarea primarului în exercițiu, Gheorghe Ile, să reprezinte echipa social-democrată în alegerile locale din iunie 2020 pentru un nou mandat de primar. Asta după ce sondajul comandat de PSD a demonstrat clar că acesta conduce detașat ”topul candidaților” de la Vulcan, fie împreună cu ”aripa Merișanu” din PSD, fie fără aceasta.

Pentru conformitate, vă prezentăm, în exclusivitate, cifrele oficiale ale sondajului realizat la Vulcan, la finalul lunii ianuarie, sondaj în care sunt consemnate următoarele ”scoruri” ale potențialilor candidați:

  • Gheorghe Ile (PSD) – 30,20%
  • Anghel Dănuț (PNL) – 17,50%
  • Cristian Merișanu (PSD) – 15,30%
  • Marinescu Dan (independent) – 12,50%
  • Govor Florin (Plus) – 8,50%
  • Angela Stoica (PMP) – 8%
  • Marian Coltescu (Pro România) – 3,50%
  • Altul + nehotărâți+nonreponedeți – 4,40%

Este evident faptul că, în acest moment, mai ales în situația în care alegerile locale se vor derula într-un singur tur, este dacă nu imposibilă, atunci în mod cert extrem de greu de atins de către vreun alt competitor, procentul cu care este creditat primarul social-democrat Gheorghe Ile.

Să mai menționăm doar că sondajul pe care suntem în măsură să vi-l prezentăm aici este unulk profesionist, realizat de un colectiv de sociologi de la Universitatea din Petroșani, sub coordonarea profesorului Valentin Fulger, și a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 800 de subiecți, cu o marjă de eroare de maxim 3%.