Al treilea caz de coronavirus a fost confirmat în județul Hunedoara, la Petroșani

Analizele efectuate la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș Timișoara în cazul unei femei de 26 de ani din județul Hunedoara au confirmat infecția acesteia cu COVID – 19. Femeia este în stare stabilă și a fost transferată de la Spitalul de Urgență din Petroșani, în izoletă cu autospeciala de transport victime multiple a I.S.U. Hunedoara, deservită de pompieri echipați cu echipament de protecție la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Femeia s-a aflat încă de la sosirea în țară, din Italia (zona Veneto), în data de 01 martie 2020 în  autoizolare la domiciliu. A fost monitorizată telefonic și nu a relatat prezența nici unui semn sau simptom de infecție acută respiratorie sau pentru o altă afecțiune.

DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unității sanitare din Valea Jiului cât și de către reprezentanții IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. A fost izolată și tratată pentru boala pentru care s-a internat, monitorizându-se în continuare starea ei de sănătate. Însă, deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, a fost amendata cu 10.000 lei.

În seara de 09.03.2020, seviciul de gardă al DSP Hunedoara a fost anunțat că pacienta prezintă febră. Personalul DSP Hunedoara s-a deplasat și a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID 19, care au fost trimise în cursul nopții la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș Timișoara. În seara de 10.03.2020, DSP a primit rezultatul analizei care a confirmat infecția cu virusul COVID 19.

Celelalte doua cazuri, un bărbatul de 45 de ani si fiica acestuia, în vârstă de 16 ani, sunt primele cazuri confirmate în județul Hunedoara și sunt sub supraveghere medicală la spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș„ Timișoară. Amandoi au o stare generală bună, vor fi externați după două teste consecutive negative. În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara.

În acest moment în județul Hunedoara sunt 142 persoane izolate la domiciliu și nici o persoană în carantină.