În situația scenariului în care se va ajunge la 4.000 de cazuri, cele ușoare vor fi tratate la domiciliu. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Victor Costache a anunțat că, în situația în care România va ajunge la 4.000 de cazuri de coronavirus, maximul cât poate trata sistemul nostru medical, cazurile mai ușoare vor fi tratate la domiciliu.

Acesta a menționat într-un interviu că speră, ca de săptămâna viitoare, să fie puse la dispoziție încă o mie de noi ventilatoare.

De asemenea a menționat că a ajuns primul transport cu un milion de măști măști de protecție și 30.000 de combinezoane, după ce TIR-ul care le transporta a fost blocat câteva zile în vama din Turcia. Materialele vor fi rapid distribuite către spitale.

„Nu este o boală foarte complicată, dar necesită foarte multe resurse logistice, foarte multe medicamente și materiale sanitare”, a adăgat ministrul.

De săptămâna viitoare, se va pune la dispoziție un tel verde digital, bazat pe inteligență articială, care va răspunde întrebărilor din online, pentru ca procedura izolării să se diseminieze mai bine la nivel național.

„În ianuarie era un singur laborator pregătit, de la Matei Balș, acum sunt 16. Există personal de la mai multe spitale județene, fiecare spital cumpără teste de Real Time PCR. Încercăm prin importatori să aducem mai multe în țară. Testele rapide sunt o soluție bună, fiecare spital are posibilitatea să le achiziționeze”, a declarat Victor Costache.

Acesta a mai menționat că este important ca fiecare manager de spital să aibă inițiative.

Surse: Digi24