Un al doilea cort de triaj a fost montat la Spitalul Județean de Urgență din Deva

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva anunță că, al doilea cort de triaj de la Ambulatoriul de specialitate este funcțional. Acesta a fost ridicat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara. De asemenea, a fost suplimentat și personalul medical.

Potrivit sursei citate, triajul pacienților se desfășoară în condiții îmbunătățite după ce s-a luat decizia instalării celui de-al doilea cort pentru triaj.

Cu toate acestea, rămân valabile recomandările medicilor care le cer cetățenilor să se prezinte la SJU Deva numai în caz de urgență.

Pacienții care se prezintă la triajul de la Ambulatoriu sunt rugați să poarte măști, să păstreze o distanță de minimum 1,5 metri față de celelalte persoane, să limiteze propagarea secrețiilor prin strănut și să nu aibă contact direct (față în față) cu alte persoane.

Accesul tuturor pacienților în secțiile SJU Deva se face numai după triajul epidemiologic pentru siguranța acestora, a personalului medical și pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În altă ordine de idei, la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Deva, nevoia de echipamente și consumabile pentru lupta cu noul CORONAVIRUS este permanentă. Pentru că, atunci când ne raportăm la sănătatea hunedorenilor, niciodată nu e destul.

În aceste condiții, Consiliul județean Hunedoara a lansat o campanie umanitară de sprijin a Spitalului județean de Urgență, persoanele fizice și juridice care doresc fiind invitate să facă donații pentru achiziția, în regim de urgență,. a unor echipamente necesare activităților de combatere a noului coronavirus. Detaliile privind modul în care se poate face acest lucru sunt următoarele: