Activități intense de deszăpezire pe Cheile Jiețului

Zăpada care s-a așternut deja într-un strat consistent pe drumurile naționale din județul Hunedoara, județ aflat sub atenționare cod portocaliu de zăpadă, au determinat drumarii din cadrul DRDP Timișoara, în administrarea cărora se află drumurile naționale din județul Hunedoara, să acționeze, ca în plină iarnă, pentru degajarea zăpezii de pe casorabil.

Potrivit unei informări a DRDP Timișoara, în intervalul orar 5,30 – 12, al zilei de 23 martie, pe raza de activitate a DRDP Timișoara au patrulat și acționat, în total, 55 de autoutilaje și s-au răspândit aproape 340 de tone de material antiderapant. Utilajele din bazele se află și acum pe teren, în zonele în care continuă să ningă, pentru a curăța drumurile de zăpadă.

Activitatea cea mai intensă a fost pe autostrada A1, și pe drumurile naționale din județul Hunedoara. Astfel, pe DN 7A, Petroșani – Obârșia Lotrului, după cum se vede și din imaginile atașate, în mod special pe Cheile Jiețului, zăpada s-a așternut ca în luna decembrie.

Pe autostradă au acționat 24 de utilaje care au răspândit 150 de tone de material antiderapant, iar pe raza SDN Deva – 11 utilaje, cu 80 de tone de material antiderapant. În sudul Banatului, în județele Caraș-Severin și Mehedinți, au acționat 17 utilaje.