Prima etapă în reabilitarea clădirii fostei policlinici stomatologice a fost finalizată

Reabilitarea și refuncționalizarea unora dintre clădirile istorice din centrul vechi al municipiului Lupeni reprezintă una din provocările care au stat la baza administrației locale de la Lupeni, în ultimii ani. După exemplul de succes al refuncționalizării Palatului Cultural ”Minerul”, o altă clădire de patrimoniu de pe raza localității are șansa de a fi renovată și redată unor activități sociale. Este vorba despre clădirea fostei policlinici stomatologice, clădire situată în vecinătatea Bisericii romano-catolice din Lupeni.

Această clădire, cu o vechime de mai bine de un secol, a intrat anul trecut în reabilitare, urmând ca aici să fie deschis un centru comunitar integrat. După câteva luni de la începerea lucrărilor, deja clădirea fostei policlinici arată ca nouă, iar primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că prima etapă a lucrărilor s-a finalizat cu succes. Lucrările de reabilitare a acoperișului și fațadei fostei Policlinici Stomatologice din municipiul Lupeni au fost finalizate. Deja, în ceea ce privește imaginea exterioară a acestei clădiri, aceasta s-a schimbat radical, iar acest lucru are implicații pozitive în ceea ce privește întreaga imagine a vechiului centru al municipiului nostru”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a mai adăugat că lucrările vor continua în ritm intens și în cursul acestui an, de data aceasta fiind vorba despre amenajarea spațiului interior al acestei clădiri, care va redeveni în curând un spațiu de certă utilitate publică.

Investițiile privind reabilitarea și refuncționalizarea fostei Policlinici stomatologice din centrul vechi al municipiului Lupeni sunt realizate din fonduri europene, în cadrul proiectului integrat ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia !” implementat în municipiul Lupeni prin intermediul Programului Operațional Capital Uman (POCU). Pentru această investiție, în cadrul acestui proiect european au fost alocate 400.000 de lei, printr-un grant al Uniunii Europene.