Secția de Împrumut a Bibliotecii Județene ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva intră în modernizare

Conducerea Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” a demarat lucrări de renovare și reamenajare a Secției de Împrumut, în această perioadă în care relațiile cu publicul sunt suspendate, ca urmare a decretării stării de urgență pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

În perioada următoare, secția va trece printr-un amplu proces de modernizare. Lucrările de renovare și reamenajare presupun: refacerea instalației electrice și montarea de corpuri de iluminat tip led, înlocuirea pardoselilor, zugrăveli, înlocuirea rafturilor și a birourilor cu mobilier nou, igienizarea întregului spațiu.

La Secția de Împrumut a Bibliotecii Județene nu s-au mai realizat lucrări de modernizare din anul 2005. În ultimii 15 ani, aici s-au efectuat doar lucrări de reparații și întreținere curentă.

Costul modernizării este estimat la circa 75.000 de lei, iar lucrările sunt realizate cu girul Consiliului județean Hunedoara.

Conducerea bibliotecii își dorește ca odată cu ridicarea restricțiilor, abonații bibliotecii să se bucure de un spațiu functional, aerisit, în care să vină cu drag să împrumute cărțile dorite, iar angajații să beneficieze de condiții excelente de muncă.