Sfinte Paști și lumina învierii vor ajunge în casele creștinilor petrileni

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, le dă asigurări creștinilor de rit ortodox din această localitate că, în ciuda restricțiilor de mobilitate impuse în acest an de autorități în contextul epidemiei cu noul coronavirus, cea mai importantă sărbătoare a lumii creștine, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, îi va găsi pe petrileni cu lumina sfântă și cu Sfintele Paști pe masa de sărbătoare.

”Suntem cu toții puși în situația de a nu putea fi prezenți la slujbele religioase din Săptămâna Mare și din noaptea Învierii Domnului. Vă recomand tuturor, dragi petrileni, să petreceți minunea Învierii acasă, cu familia, cea care anul acesta este biserica fiecăruia dintre noi. Împreună cu preacucernicii părinți ortodocși și cu reprezentanții cultelor religioase din orașul Petrila, încercăm să aducem în casele dumneavoastră bucuria Învierii Domnului, chiar și în aceste vremuri grele. Sfintele Paști vor ajunge în casele dumneavoastră, fie aduse acasă de către voluntari ai bisericilor, fie primite din curtea fiecărei biserici, evitând aglomerația și păstrând distanța”, spune primarul Vasile Jurca.

În încercarea de a-i aduce laolaltă pe toți creștini ortodocși din Petrila, pentru a se bucura împreună de Învierea lui Hristos, primarul Vasile Jurca invită cetățenii ca, la ora 00:00 din noaptea sfântă a Învierii Domnului (sâmbătă spre duminică), în timp ce clopotele răsună la toate bisericile,  să iasă la ferestre şi balcoane sau în curțile caselor lor, cu o lumânare aprinsă. ”Astfel vom putea să ne adresăm unii celorlalți, de la un vecin la altul, salutul pascal ”Hristos a înviat!” și răspunsul la acesta, ”Adevărat a înviat!”, fără a ieși în stradă.

”Știu că în acest an, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos ne găsește pe toți în momente de cumpănă, în contextul măsurilor impuse pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, punând la grea încercare toate comunitățile creștine din orașul Petrila. Sunt însă convins că vom trece cu bine peste aceste vremuri grele, cu responsabilitate, cu nădejde și cu credință”, a mai spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.