S-au reluat lucrările de modernizare la drumul județean din Parâng

Așa cum autoritățile județene au anunțat încă din 14 aprilie 2020, după întâlnirea de analiză pe care au avut-o cu dirigintele de șantier și cu executantul lucrărilor de la proiectul modernizării DJ 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng, imediat după sărbătorile de Paște au fost reluate lucrările de investiții la acest important proiect de investiții publice derulate de Consiliul județean Hunedoara în Valea Jiului.

Astfel, marți, 21 aprilie 2020, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 709 F, Cabana Rusu – Masivul Parâng.

Vestea și mai bună este aceea că angajamentul constructorului este acela că execuția lucrărilor va fi finalizată la mijlocul acestei veri, respectiv cu cel puțin 3 luni înainte de termenul stabilit prin contract.

Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță. De asemenea, pe partea superioară a drumului, în zonele în care DJ 709F intersectează pârtiile de schi din zona turistică Parâng, au fost montate și două tuneluri, astfel încât iubitorii sporturilor de iarnă să poată trece pe schiuri sau pe placă pe deasupra drumului.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram este de părere că finalizarea acestei investiții, așteptă de foarte multă vreme de investitorii din zonă, dar și de turiști, va fi în măsură să contribuie în mod decisiv la dezvoltarea industriei turismului în stațiunea Parâng din Valea Jiului.