Curățenie de primăvară la Sarmizegetusa Regia

În aceste zile, în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia sunt în plină desfășurare acțiunile de igienizare specifice acestei perioade a anului. Angajați ai Serviciului Public pentru Administrarea Monumentelor Istorice din cadrul Consiliului Județean Hunedoara au acționat în zona aflată la intrarea în sit, unde au fost strânse frunzele uscate și au fost verificate băncile de lemn destinate vizitatorilor pentru a vedea dacă au nevoie de anumite reparații după sezonul de iarnă.

Și în incinta sacră a cetății dacice au fost executate o serie de lucrări de întreținere periodică de către angajații care își efectuează turele conform programului de lucru obișnuit.

Situl UNESCO aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, prin Serviciul Public Administrare Monumente Istorice, este închis publicului încă din luna martie, imediat după apariția primelor cazuri de coronavirus în județul Hunedoara.

În toată această perioadă însă, angajații au asigurat monitorizarea și întreținerea sitului pentru ca acesta să se prezinte în condiții foarte bune la momentul redeschiderii, care este așteptat deopotrivă de administratorii acestuia, dar și de turiști.