Exponatele Muzeului Civilizației Dacice și Romane, prezentate în on-line

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, instituție subordonată Consiliului Județean Hunedoara, derulează în această perioadă o serie de proiecte în mediul online, pentru a se menține aproape de public și pentru a atrage noi vizitatori virtuali.

Astfel, în aceste zile, instituția muzeală lucrează la un proiect destinat, în principal, copiilor. Este vorba despre realizarea unei serii de materiale filmate, grupate sub denumirea de ”Viața la romani”, care vor fi încărcate pe canalul deținut de muzeu pe platforma Youtube.

În acest scop, muzeul hunedorean și-a propus să încarce pe platformă câte un videoclip pe săptămână. Programul va începe cu materialul ”Viața la romani. E ora mesei”, care va dezvălui informații despre tipul de alimentație și protocolul alimentar al înaintașilor noștri.

În paralel, se lucrează intens la înscrierea muzeului pe platforma internațională ViMuseum.com, o platformă on-line dedicată tuturor muzeelor din întreaga lume. În secțiunea de promovare a MCDR se vor regăsi informații reprezentative despre instituția muzeală și imagini din expozițiile sale de bază. Platforma deține de asemenea și un magazin on-line.