LIBER la munte pentru drumeții sau alpinism și la pescuit după 15 mai. Anunțul făcut de Marcel Vela

În decursul zilei de luni, Președintele Klaus Iohannis a declarat că, începând cu data de 15 mai, când expiră stara de urgență, românii vor putea ieși din localitate în interes de serviciu, pentru rezolvarea unor probleme medicale, dar și pentru activități fizice individuale, precum ciclismul.

La scurt timp după anunțul Președintelui privind măsurile de relaxare, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că, din data de 15 mai, românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte pentru drumeții sau alpinism.

Întrebat dacă românii au voie să meargă la munte pentru drumeții, ministrul a declarat, la Antena 3, că acest lucru va fi permis după ce va expira starea de urgență.

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a răspuns ministrul Vela.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu va prelungi starea de urgență din data de 15 mai și că de la această dată vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile carantinate nu se vor relaxa măsurile de restricție.

Surse: Digi24