Ce preț vor avea măștile de protecție în România, după 15 mai. Ministrul Economiei: ”Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei”

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, a declarat la Digi24 că există o preocupare majoră ca din 15 mai românii să poată cumpăra măști de protecție cu preț în jurul a 2 lei și a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla.

„Mă preocupă ca din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, și cu impunerea obligativității purtării măștii în spațiile închise în România, să se găsească măști de protecție în rețelele de retail sau farmacii, unde pot fi cumpărate foarte ușor si să aibă un preț rezonabil.

Mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei – 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față.

Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locații.

Asta a fost una din problemele importante discutate la întâlnirea de ieri de la Cotroceni.

Asigur românii că Ministerul Economiei se va ține de acest obiectiv”, a spus Virgil Popescu.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că purtarea măştilor în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va fi obligatorie și că măsura va fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.

Întrebat dacă vor fi controale și vor fi sancțiuni pentru cei care nu poartă masca, premierul a confirmat: „Cu siguranţă vor fi sancţiuni. Nerespectarea oricărei obligații va fi sancționată”.

El a adăugat că va fi obligația guvernului să asigure măști pentru toți cetățenii. „Pentru persoanele defavorizate, aflate în stare de vulnerabilitate, vom căuta un mecanism prin care să punem la dispoziţie aceste măşti necesare într-o cantitate suficientă”, a anunțat Ludovic Orban.

Sursa. digi24.ro