”Grădinița Viitorului” din Lupeni, cu încă un pas mai aproape de modernizare

Veștile bune pe care primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, le aduce locuitorilor din comunitatea pe care o conduce, aproape că au devenit o constantă cotidiană care nu face altceva decât să confirme că echipa actuală care administrează această localitate se află pe un drum bun și cel puțin la fel de constant.

O nouă veste bună a fost adusă de primarul Lucian Resmeriță joi, 7 mai 2020, odată cu semnarea unui nou nou contract de investiții din fonduri europene. De data aceasta, contractul semnat de edil cu instituțiile de gestionare a programelor europene din țara noastră, vizează implementarea unui important proiect educațional. Este vorba, așa cum ne-a informat primarul municipiului Lupeni, despre un proiect privind modernizarea grădiniței de pe strada Tineretului din cartierul Viitorului,. grădiniță cunoscută în comunitate drept ”Grădinița Viitorului”.

Numele acesteia pare să fie unul predestinat, deoarece odată cu implementarea acestui proiect, standardele educaționale din cadrul acestei grădinițe le va permite educatorilor, dar mai ales preșcolarilor să deruleze activități cu un impact semnificativ în viitorul educațional al acestora. ”Modernizarea sistemului educațional reprezintă unul din obiectivele principale ale mandatului meu și privesc spre nevoile sistemului educațional nu doar ca primar, ci și ca dascăl de profesie și, de asemenea, ca părinte. De aceea, știu că viitorul copiilor noștri este în strânsă concordanță cu felul în care ne ocupăm de educația lor și, în acest context, mi-am propus să acord o atenție specială modernizării întregului sistem educațional din municipiul Lupeni. Sigur că acest obiectiv presupune fonduri semnificative, pe care nu le putem asigura doar de la bugetul local și de aceea ne-am propus să atragem cât mai multe resurse financiare europene pentru a derula investițiile necesare în educație în municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

De altfel, inclusiv proiectul privind reabilitarea ”Grădiniței Viitorului” va beneficia de fonduri europene, în sumă totală de 9.457.471,96 lei. Banii vin de la Uniunea Europeană, în baza contractului semnat în aceste zile, prin Axa 13 de finanțare din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Primarul Lucian Resmeriță spune că, prin intermediul acestui proiect, se va concretiza atât reabilitarea și modernizarea Grădiniței Viitorului, cât și o suprafață de 10.000 de metri pătrați din arealul acesteia, respectiv drumuri, străzi și alei pietonale din jurul grădiniței, în zona cuprinsă între străzile Viitorului și Tineretului.

”Întrucât îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, cu scopul dezvoltării localității noastre pe toate planurile, atât în domeniul educațional, prin modernizarea instituțiilor de învățământ și dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, cât și în domeniul sănătății, al infrastructurii dar și a parcurilor și locurilor de joacă și de relaxare din ora, am depus, în toți acești ani, zeci de proiecte realizate împreună cu echipa din cadrul Primăriei municipiului Lupeni, la diferite instituții de finanțare, în special pentru accesarea de fonduri europene. Iată că deja începem să și culegem roadele acestei munci și prin implementarea tuturor acestor proiecte, ne dorim să oferim un grad ridicat al calității vieții cetățenilor din municipiul Lupeni. Vă asigur că și în continuare vom acționa în această direcție ”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

Lucrările de implementarea a proiectului privind reabilitarea ”Grădiniței Viitorului” vor demara imediat după finalizarea etapelor de adjudecare, prin licitație publică, a contractelor de execuție.