Angajații care nu și-au primit drepturile cuvenite din șomajul tehnic pot reclama acest lucru la ITM Hunedoara

Astfel, a fost achitată suma de 6.401.675 de lei  pentru  cei 11242 de angajați care au avut raporturile de muncă suspendate datorită reducerii sau întreruperii temporare a activității, total sau parţial, în cursul lunii martie 2020.

”Atragem atenția pe această cale angajatorilor care au încasat aceste indemnizații că au obligația legală, de a calcula, reţine şi plăti impozitul pe venit,  contribuţia de asigurări sociale de stat şi  contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Plata indemnizațiilor nete cuvenite salariatului se efectuează  în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea  sumelor de către angajator”, explică Georgeta Angelica TOMUȚA, Director Executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

Aceasta precizează că respectarea acestor obligații va face obiectul unor controale din partea organelor competente și invită salariații care nu și-au încasat indemnizațile cuvenite pentru perioada de suspendare a raporturilor de muncă, să se adreseze ITM Hunedoara.

AJOFM Hunedoara mai informează că, în prezent, procesează cererile angajatorilor aferente suspendării raporturilor de munca survenite în luna aprilie 2020. Directorul Executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara spune că până la această dată au fost soluționate 2133 de cereri din partea angajatorilor pentru 14812 salariați, fiind achitate indemnizații în valoare de 21.539.385 lei.