Respect pentru eroii din Uricani și prinos către bunul Dumnezeu, la praznicul Înălțării Domnului

Comunitatea locală din Uricani trăiește, an de an, cu sentimente amestecate, Ziua Eroilor. Odată cu tristețe, pentru că această zi amintește de momentele dureroase ale istoriei locale care au generat jertfa multora dintre fiii acestor locuri care au pierit în Marele Război, în luptele de pe muntele Tulișa sau în adâncul pământului, în dureroasele tragedii ale accidentelor miniere. Pe de altă parte, uricănenii trăiesc această zi și cu bucuria că sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului constituie și praznicul de hram al vechii Biserici Ortodoxe din localitate, situată chiar în inima locului de odihnă al uricănenilor trecuți în eternitate.

Aceste sentimente s-au regăsit astăzi și în sufletele celor care, în deplin respect față de regulile impuse de starea de alertă sanitară dar și în spiritul creștin ce caracterizează această comunitate, au venit la slujba de hram oficiată de părintele protopop Petrache Crețu, dar și pentru a participa la ceremoniile dedicate Zilei Eroilor Neamului, organizate de Primăria și Consiliul local Uricani.

”Ziua de astăzi este pentru noi, uricănenii, un moment de aducere aminte, de recunoștință și de omagiu pentru toți aceia care și-au dat viața, cu eroism, pentru nație și pentru națiune. Le păstrăm vie în sufletele noastre memoria și ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească în pace și să-i călăuzească în lumea celor Drepți. În același timp, ca deptcredincioși, aducem prinosul nostru de recunoștință față de sacrificiul făcut pentru oameni de către Mântuitorul nostru Isus Hristos, cel a cărui Înălțare la Tatăl Ceresc o celebrăm astăzi. Le mulțumesc tuturor concetățenilor mei care au simțit că trebuie să marcheze aceste momente importante din viața comunității noastre alături de noi, la Biserica ortodoxă cu hramul ”Înălțarea Domnului” și la locul de veșnică odihnă al eroilor din orașul Uricani. Cred în continuare că în această zi, în mod special, trebuie să privim cu mândrie, respect și recunoștință către trecut și să aducem un omagiu eroilor noștri, cunoscuți și necunoscuți, care s-au jertfit pentru apărarea patriei, a tricolorului, a credinței, pentru libertatea și demnitatea neamului românesc”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

În cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Eroilor la Uricani, la monumentul ridicat în memoria acestora în Cimitirul Eroilor din localitate au fost depuse coroane de flori din partea autorităților locale, a veteranilor de război și a unor membri de seamă ai comunității locale.