Spitalele suport COVID-19 din județul Hunedoara primesc noi echipamente de protecție din China

Consiliul județean Hunedoara distribuie în aceste zile o nouă serie de echipamente de protecție către cadrele medicale din spitalele suport COVID-19 din județ.

Astfel, vineri, 5 iunie 2020, au fost distribuite 500 de combinezoane de protecție, 200 de ochelari de protecție, 10.000 de măști de protecție de unică folosință și 500 de măști de protecție KN95, către unitățile suport Covid-19 din județul Hunedoara: Spitalul Județean de Urgență din Deva, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Spitalul Municipal din Orăștie, Spitalul Municipal din Lupeni și Spitalul Municipal din Vulcan.

Echipamentele provin din Povincia Shaanxi din Republica Populară Chineză și au fost donate de Asociația Provinciei Shaanxi pentru Prietenia cu Țările Străine. Acestea au fost donate pentru a susține personalul medical implicat în tratarea pacienților diagnosticați/suspecți cu infecția SARS-CoV-2.

Reamintim că județul Hunedoara și Provincia Shaanxi dezvoltă încă din 2016 o colaborare strânsă, în prezent aflându-se în lucru un document de înfrățire.